Blog

Leren zwemmen “als een paadje in de jungle”.

Tijdens een lange autorit luister ik naar de radio. Het onderwerp is hoe ons brein werkt als we aan het leren zijn. Super interessant! Vanuit mijn vak als lesgever en mijn passie voor leren zwemmen luister ik aandachtig. Wat gebeurt er in je brein als je aan het leren...

Lees meer

Met deze 5 tips houd jij je zwemouders betrokken en tevreden

Zwemles is een belangrijke levensader voor zwembaden en de zwemouders houd je dan ook graag te vriend. Alleen ouders willen vooral graag dat hun kind lekker snel kan zwemmen, want zwemles kost immers tijd én geld. En dat botst nog wel eens in de praktijk. Kinderen...

Lees meer
“de kracht van klagende ouders”

“de kracht van klagende ouders”

Op vakantie las ik het boek ‘De kracht van klagende ouders’, geschreven door Ivo Mijland. Hierin stelt hij dat klagende ouders iets willen, zij zoeken naar verbetering en wensen verandering. Wat ze niet door hebben, is dat klagen zelden leidt tot verandering. Meestal...

Lees meer
“Eén plus één gratis”

“Eén plus één gratis”

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn er overal volop van dit soort aanbiedingen. Het deed mij ineens aan zwemles denken. Wij hebben als zwemlesaanbieder het hele jaar één plus één gratis. Namelijk bij ieder kind op zwemles een betrokken ouder! Zwemles geven is dus...

Lees meer
Beste Nynke van het AD

Beste Nynke van het AD

Vandaag lees ik in het AD een column over baby-peuterzwemmen. Nynke de Jong schetst haar kijk op peuterzwemmen. Ik baal als een stekker van wat ik lees. Voor haar is de wekelijkse gang naar het zwembad voor een half uurtje “zwemles” een bak ellende. Over de les is ze...

Lees meer
Zwemles = plezier

Zwemles = plezier

Vorige week was ik in een bad in Uden. Na een middag kijken en praten ging ik super enthousiast en vol bewondering voor wat daar is neergezet weer naar huis. Zwemles heet daar “zwemplezierles”. Hulde voor die keus want het plezier spat er vanaf. Ik zag...

Lees meer
Keuzestress en loslaten.

Keuzestress en loslaten.

Terwijl ik dit schrijf rijdt mijn zoon de straat uit…..zijn eerste rijles. Meteen zelf achter het stuur! Spannend! Voor hem maar ook voor mij. En wat een relaxte leraar. Hij maakt contact met mijn zoon maar ook met mij. Hij stelt vragen en stelt ons op ons gemak. Ik...

Lees meer